Ihmettelemässä

Ihmettelemässä

torstai 11. syyskuuta 2014

Reilusti alle viikko lähtöön

Lähtöön on enää niin vähän aikaa, että viikon päästä olen ensimmäistä iltaa asuntolassa. Viikon päästä huomenna on orientoitumispäivä ja sitten mitä... en oikein tiedä.

Olen tässä kirjoittamisen sivussa yrittänyt täyttää yliopiston nettirekisteröitymislomaketta ja nettisanakirja on ollut ahkerasti käytössä. Välttämättäkin sitä tulee miettineeksi, että miten  kielen kanssa Bathissa pärjää. Se jännittääkin mua kaikista eniten tulevassa syksyssä.
Lohduttauduimme tosin samaan koitokseen lähtevän vaihtarikaverin kanssa sillä, että elekieli on paras kieli ja suomellakin pärjää, jos artikuloi tarpeeksi selkeästi. Tämän on todennut (tarpeeksi) toimivaksi ainakin meidän mummo.

Kello on paljon ja teksti on sekavaa, mutta yrittäkää kestää. Väsymys painaa kuitenkin hyvästä syystä. Olin tiistaista torstaihin kyläilemässä Savonlinnassa ja nukkumiset venyivät yömyöhään höpöttäessä. Iso kiitos vielä Jassulle ja Veltsulle majoittamisestani!
Savonlinnaan olisi ollut niin helppoa jäädä. Tuntui superluontevalta kierrellä uusia fukseja ihmettelemässä kaupunkisuunnistuksen merkeissä, istua iltaa häppärissä, jutella ruokalan ihanan kassatädin kanssa yliopistolla ja löhöillä kakkoskerroksen sohvilla. Näin pyörähdyksen aikana paljon ihmisiä, joista suurimman osan kanssa olen taivaltanut yliopistotaivalta jo kolme vuotta. Muiden ahdistuessa kvantitatiivisen tutkimuskurssin alkamisesta olisi minunkin ollut luontevaa osallistua tähän yhteisölliseen valittamiseen. Valittamisen sijaan osallistuin keskusteluun rekrytoimalla ihmisiä aloittamaan tuota kurssia vasta ensi syksynä samaan aikaan itseni kanssa.

Tänään pääsin leikkimään kummitytönkin kanssa viimeistä kertaa ennen reissua. Leikittiin hepoilla ja halattiin ja pussattiin niin paljon, että niistä riittää koko syksyn tarpeisiin.

Nyt pitäisi mennä nukkumaan, mutta tutkailen sen sijaan mm. erilaisia pakkauksia, joita ostamalla selviää asuntolassa (http://www.click2campus.com/store/Essentials-Packs.html). Aika kätevää, että tällaisiakin on tarjolla.



Lopuksi vielä yksittäisiä lauseita, joita lausuin Savonlinnassa useampaan otteeseen:

"Jännittää tosi paljon. Tai ei sitä lähtemistä oikein tajuu. Ehkä sen tajuaa marraskuussa. Ehkä se on ihan hyvä."

"Kyllä, kaupungin nimi tarkoittaa kylpyä... ja kyllä, yliopiston nimi on oikeasti Bath Spa."

"Jos puhun tammikuussa enää suomea, niin puhun sitä ainoastaan brittiaksentilla. Ja juon koko ajan iltapäiväviiden teetä."




Apua, mitäköhän tästä vielä tulee.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti